OM MIG

Jag heter Daniela Dulcis och är utbildad hundbeteendekonsult samt är djurvårdare i grunden. Jag lystrar för det mesta till ”Ella” och är 22 år gammal. Jag är lyckligt gift med min älskade make Chris. Vi lever tillsammans med våra djur i ett stort hus utanför Edsbruk i Västerviks kommun. På dagarna arbetar jag som hundbeteendekonsult, samt driver vårt rullande hunddagis och är en del av den ideella föreningen Millennia Animal Project som räddar, rehabiliterar och omplacerar hundar som är oönskade där de just då befinner sig. Millennia Animal Project arbetar för att sprida kunskap om hundpsykologi, psykologisk rehabilitering och fördelarna med att adoptera en hund. Läs mer på https://milanipro.org/.

thumbnail_Image-5.jpg

På gymnasiet gick jag inriktning djurvård och där har jag läst kurser som djurens biologi, djurhållning, djursjukvård, djur i zoohandel, etologi, naturbruk mm. På den tiden tränade jag även i olika hundgrenar som drag, sök och spår. Jag har praktiserat på djuraffär och arbetat med djurskötsel under hela gymnasietiden.
Från och med 2016 har jag gått ett 10-tal kurser samt en oerhört värdefull utbildning som shadow-elev hos Dogs of Pegasus med inriktning på hundpsykologi och personlig utveckling.

Jag är en empatisk, engagerad och passionerad själ som brinner för alla slags djur, som jag haft omkring mig sedan jag kan minnas. Att arbeta med djur har varit min dröm sedan jag var barn och äntligen har den gått i uppfyllelse! Jag och min syster växte upp med en ensamstående mor tills hon fann sin partner, som lyckligt nog, hade en hund. Vår familj hade också nära vänner som allesammans hade flertal hundar och andra djur. Vi spenderade otroligt mycket tid med dem och där träffade jag hunden Nikki, en vallhundsmix. Hon var min och min systers bästis tyckte jag och vi gjorde mycket tillsammans. Såhär i efterhand, kan jag komma ihåg att hon hade skärpa och hade klassiska vallhundsdrag som gjorde att hon omhändertog, kontrollerade och vaktade oss med råge! Hon sades vara aggressiv av många, eftersom hon bitit och skrämt människor. Hon blev till och med avlivningshotad under sin livstid, men mig bet hon aldrig och jag är glad att hon fick avsluta sitt liv naturligt, som gammal och grå.

Min far bodde i ett annat land och där hälsade vi på en del. Där fanns många olika hundar av alla dess raser, storlekar, färger och former. En släkting till oss hade ett ”shelter” som vi ofta besökte eftersom det låg granne med oss. Både min syster och jag var helt förtrollade av alla dessa underbara varelser som med sina bedjade blickar brottades om vem som skulle komma fram först till oss och då tänkte jag: ”när jag blir stor ska jag också rädda hundar från gatulivet”.

Efter detta var jag då tonåring och hunden som fanns inom familjen, Shiba, dog av ålder. Ett par år efter hennes död, skaffade vår familj en valp från en oönskad valpkull, som fanns på ett hundpensionat: Kiara. Denna hund är som en dröm och är verkligen en på miljonen! Hon lever nu lyckligt hos mina föräldrar.

Så småningom träffade jag min älskade livskamrat Chris, som jag sedan skaffade min första hund med. Kort därefter träffade jag fantastiska Alexandra från Dogs of Pegasus och utbildade mig där, till hundbeteendekonsult. Jag är mycket positiv inför framtiden och är en drömmare som aldrig kommer sluta kämpa för djuren. Hoppas ni fick lite grepp om vem jag är i denna text.